Spring naar inhoud

Het paviljoen voor vluchtelingen verrijst op het Sonnebornterrein

juli 25, 2022

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jacob van der Meulen

Haarlems Dagblad Donderdag 14 juli 2022 om 16:00

HAARLEM

Op het voormalige Sonnebornterrein aan het Spaarne verrijst deze week een tijdelijk paviljoen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Het paviljoen, dat eerder werd gebruikt als priklocatie van de GGD, biedt onderdak aan 64 vluchtelingen. Zij krijgen een eigen kamer maar moeten keukens en sanitaire voorzieningen delen. Naar verwachting zal het paviljoen er maximaal twaalf maanden staan.

Het paviljoen maakt onderdeel uit van de drie locaties waarmee de opvang van Oekraïense vluchtelingen wordt vergroot met maximaal 309 tijdelijke plekken. Naast het Sonnebornterrein komt er nog opvang in een leegstaand kantoorpand aan de Meesterlottelaan (125) en in units aan de Laan van Decima (120).

Wanneer de situatie in Oekraïne verandert, kunnen die locaties ook worden ingezet voor huisvesting van andere doelgroepen zoals statushouders, asielzoekers of studenten.

In Haarlem worden, behalve bij stadsgenoten thuis, nu al 328 Oekraïners opgevangen in hotels, appartementen en het passagiersschip Princess Sophie. Dat ligt in het Spaarne aan de kade bij het Sonnebornterrein.

De voorbereidingen voor woningbouw op het Sonnebornterrein lopen door, aldus de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft als uitgangspunt dat de tijdelijke opvang de woningbouw niet mag vertragen.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: