Spring naar inhoud

Schade Mariakerk door stormen.

mei 6, 2022
Schade aan het dak

Tijdens de stormen begin 2022 is grote schade ontstaan aan het dak van de Mariakerk en het uurwerk (één van de wijzers brak af). De wind kreeg vat op het uitstekende deel van het dak aan de achterzijde van de kerk, boven het parochiecentrum. Delen van het dakbeschot, balken en veel dakpannen kwamen naar beneden en hebben grote schade aangericht aan het dak van het parochiecentrum. Dakpannen vlogen dwars door het dak van het parochiecentrum heen. Nog diezelfde dag heeft de brandweer met een hoogwerker de losse delen verwijderd die een gevaar opleverden. Door de forse regenval ontstond een ware overstroming in het gebouw. Vrij snel zijn alle gaten gedicht en was het gebouw weer waterdicht. Met de verzekering wordt overlegd over herstel van het kerk dak en volledig herstel van het parochiecentrum. Omdat gevaar bleef bestaan voor vallende dak delen was het gebouw enige tijd afgesloten.  In de voormalige huiskamer op de begane grond werd een nieuwe kapel ingericht waar voorlopig de vieringen gehouden werden.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: