Spring naar inhoud

Het beleg van Haarlem in beeld bij CopyNet Print en Sign.

april 24, 2022

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat het beleg van Haarlem door de Spanjaarden begon. Deze belegering duurde ruim zeven maanden, van 11 december 1572 tot 13 juli 1573.

Met de expositie “Het beleg in beeld” speelt CopyNet in op het jubileum van deze belangrijke gebeurtenis uit de Haarlemse geschiedenis.

De expositie bestaat uit een tiental prachtige oude kaarten en stadsplattegronden, die samen een fraai beeld geven van de belegering van onze stad. In de nieuwsbrieven van Historisch Schoten zijn soms details van dergelijke kaarten afgedrukt. Bij CopyNet zijn nu de volledige afbeeldingen te zien en u zult zich verbazen over de rijke detaillering. Herkenbaar zijn o.a. oude verbindingswegen, het Klooster, het Huis ter Kleef, het Leprozenhuis en de locaties op het latere Schotense grondgebied, waar de Spanjaarden hun stellingen hadden betrokken. Burgemeester Jos Wienen heeft de tentoonstelling 22 april geopend.

Over het Beleg en over Kenau zijn vanaf 15 april t/m 11 september elders in de stad nog twee tentoonstellingen te zien: over het Beleg in Museum Haarlem. Groot Heiligland 47 en over Kenau in de Hoofdwacht, Grote Markt 17. Er is een rijk geïllustreerd boekje in kleur over het beleg verschenen van de hand van Maria van Vlijmen, Wim Cerutti en Barbara Kooij. Het is bij CopyNet verkrijgbaar voor €15,00.

Chiel Braat
In samenwerking met Chiel Braat is bij CopyNet tevens een expositie samengesteld van zijn mooiste geveltekeningen. De tekeningen van Cheil Braat leggen op unieke wijze de stad vast. Het zijn belden voor de eeuwigheid.

De dubbel expositie is geopend van 25 april tot 11 september. Openingstijden: ma t/m vr. van 10-17 uur. De toegang is gratis.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: