Spring naar inhoud

Collectie Fotopersbureau de Boer online te bekijken.

december 22, 2021
Kinderbloemencorso op de Rijksstraatweg. Jaartal onbekend.

Tussen 1945 en 2004 produceerde het aan de Haarlemse Parklaan 14 gevestigde fotopersbureau de Boer duizenden foto’s die hun weg vonden naar kranten en tijdschriften. Zo was De Boer hofleverancier van het Haarlems Dagblad. Het bureau bouwde een archief van twee miljoen negatieven op. Vanwege het tijdsbeeld van de foto’s heeft het Noord-Hollands Archief in 2013 voor 60.000 euro deze fotocollectie, inclusief de rechten aangekocht van Poppe de Boer. Deze zijn inmiddels opgeslagen in de depots van het Noord-Hollands Archief. De fotografen van De Boer waren bij de wedstrijden van HFC Haarlem, het archeologische onderzoek bij Huis ter Kleef, de branden bij de Zwitserse boerderij en de Philomenaschool aan de Eemstraat enz. Ook zijn opnames van wegwerkzaamheden op verschillende plaatsen in Haarlem-Noord te zien, waarmee de ontwikkeling van het noordelijk stadsdeel zichtbaar wordt. De collectie is inmiddels gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Haarlem en omgeving, vindt een schat aan materiaal op de beeldbank op de website van het Noord Hollands Archief. Kijk op de website  

https://noord-hollandsarchief.nl/beelden/beeldbankdeboer/?mode=gallery&view=horizontal&sort=random%7B1640515587720%7D%20ascen

Daar kunt u een zoekterm ingeven, zoals namen van personen, straten of andere zaken en vervolgens de foto’s bekijken. Het is een mooie reis door de tijd.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: