Spring naar inhoud

Radio talkshow over Haarlem-Noord 10 januari

januari 9, 2022
Het jarenlang braakliggende terrein aan de Spaarndamseweg.

Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis en Marcel Smeenk van DOCK, mede oprichter Stichting Historisch Schoten verzorgen weer een talkshow over “het grootste stadsdeel van Haarlem”. Het  is te beluisteren van 19.00-21.00 uur via radio FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

De maandelijkse radiotalkshow over Haarlem-Noord gaat door over het thema Woningnood en woning-kansen. Maandagavond 10 januari is Rina Stroo uit Noord te gast, actief in de gemeente-politiek. Rina is de dochter van de  vroegere kruidenier Stroo op de hoek van de Vergierdeweg-Muiderslotweg. Ze is jarenlang goed actief geweest voor de wijkraad Vogelbuurt -Dietsveld en vandaar de politiek ingegaan, en zit nu namens “Jouw Haarlem” in een raadscommissie. Zij heeft wel concrete ideeën over dit urgente onderwerp wat creativiteit en actie vraagt.  Ze krijgt zo’n 12 suggesties voorgelegd in haar interview, waaronder de invulling van het Witco/Sonneborn-terrein Spaarndamseweg.  

In onze Noord-boekenrubriek besteed Anneke Lissenberg aandacht aan het boek van Bert Voskuilen over Meestervervalsers en het boek over de architect Molkenboer, (ontwerper van de oude Bavokerk van Schoten en de kerk van Overveen).

Haarlem heeft nu ook een verpakkingsvrije winkel, en wel in de Cronjestraat.  De vrouw hierachter, Inge  Echterholter, vertelt over deze bijzondere winkel, het aanbod, het verhaal erachter, de reacties en de verdere plannen. Op weg naar geen of nauwelijks afval, “zerowaste”.

Verder ander Noord-nieuws en tips, en Henny Hofste onze verhalenverteller aan het eind!

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: