Spring naar inhoud

Radio talk show Nieuws uit Noord 6 december.

december 3, 2021

Nieuws over de komende radio talkshow Nieuws uit Noord, die vanaf 6 december ook via Haarlem 105 TV te volgen is. (19.00 – 21.00 uur). Presentatoren Marcel Smeenk (Stichting Historisch Schoten) en Arno van der Vuurst (Verhalenhuis) bespreken het thema woningnood in Noord en waar liggen de kansen. De ‘kapitein’ van cruiseboot Virginia is te gast. Sinds kort wonen zo’n 90 asielzoekers op deze boot aan het Spaarne, bij de Floresstraat. Menno Schot van het COA vertelt over hun inzet, de diverse mensen en nationaliteiten daar en over het leven op en rond de Virginia. Haarlem Noord is groot geworden, vooral door de woningnood. Dat speelde toen al, in de tijd van Schoten, en is nog steeds zo. Nu met andere oplossingen en een andere instroom dan toen, maar nog steeds actueel en van belang.

In Haarlem-Noord wonen veel mensen alleen in ééngezinswoning. Zij kunnen nu gebruik maken van een goede regeling via het woonproject “Onder de Pannen”. Maximaal 1 jaar een kamer beschikbaar stellen voor een gewone individuele woningzoekende, met een financieel voordeel en geen nadeel via dit project. Cindy Vermue vertelt erover in de uitzending.

Verder ander Noord-nieuws en december-tips, de rubriek Sport in Noord en onze verhalenverteller aan het eind!

Deze talkshow over het grootste stadsdeel van Haarlem is te beluisteren via FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: