Spring naar inhoud

Plaquet van beeldje Noorder Sportpark verdwenen

april 21, 2019

beeldje

Bronsdieven hebben het plaquet van het beeldje in het Noorder Sportpark geroofd. Het beeldje was een eerbetoon aan Mr. Jan Gerritsz, “den strijder tegen maatschappelijken nood”, zoals de tekst op het plaquet luidde. Een van de motoren achter de ontwikkeling van Schoten naar een moderne stadswijk van Haarlem was Mr. Jan Gerritsz. Hij was wethouder in Haarlem van 1928 tot aan zijn dood in 1936. Hij werd bekend om zijn strijd tegen de werkloosheid van de jaren 30 en stond aan de wieg van het Schoterbos. Terecht staat er een beeld van hem aan de kop van de vijver.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: