Spring naar inhoud

Haarlem Noord op weg naar beschermd stadsgezicht?

december 31, 2015

0007 Kleverpark n w zijde HaarlemHet college gaat de raad voorstellen de ministers van OCW en I&M positief te adviseren over de aanwijzing van de Patrimoniumbuurt; Frans Halsbuurt, Kleverpark- en Bomenbuurt en een deel van de Planetenbuurt tot beschermd stadsgezicht.

De ministers van OCW en I&M hebben de gemeenteraad om advies gevraagd over hun voornemen delen van Haarlem-Noord aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Het college heeft afgelopen dinsdag, 15 december 2015, hierover vergaderd. Het college gaat de raad nu voorstellen om aan de ministers een positief advies te sturen. Het besluit van de raad kan in januari of februari 2016 worden verwacht.

De ministers vinden de wijken in Haarlem-Noord belangrijk voor de zichtbare geschiedenis van de stad. Als zij deze wijken nu wettelijk gaan beschermen, zal de gemeente daarna beschermende bestemmingsplannen maken. Dit betekent dat wanneer iemand iets wil veranderen aan zijn pand of de gemeente de openbare ruimte anders wil inrichten zij rekening moeten houden met de bijzondere kwaliteit van deze buurten.

De hele tekst van het voorstel van het college en de beschrijving van de wijken in Haarlem-Noord zijn te vinden bij de collegebesluiten d.d. 15 december 2015 agendapunt 7.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: