Spring naar inhoud

Stichting Historisch Schoten toont drie avonden Tentoonstelling over het Vondelkwartier Haarlem-Noord in Hof van Eden

september 15, 2015

Tentoonstelling over het Vondelkwartier in Hof van Eden  21 – 22 – 23  oktober 2015

Jephtap[lein 14-17 zuidzijde 1951

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat een groep vrijwilligers begon met het terrein achter de Muiderslotweg, op te ruimen en in goede staat te brengen. Op die open plek achter de huizen verrees een stenen gebouw met een speelruimte voor kinderen. Inmiddels is dit gebouw al 20 jaar het kloppend hart van de buurt.  Dit feit wordt het hele jaar door gevierd.  Elke maandagochtend is er een koffie uurtje voor ouderen uit de buurt. Vrijwilligers zijn met een groep ouderen een dagje met de boot weg geweest en er is een gezellige speeldag voor de kinderen geweest met tal van aktiviteiten.

Vanwege het jubileum is een tentoonstelling ingericht die 21oktober 0m 19.00 zal worden geopend. Deze zal slechts beperkt te zien zijn.  De bijeenkomst op 21 oktober duurt tot 22.00 uur.

De tentoonstelling gaat niet alleen over de Hof van Eden, maar vertelt de geschiedenis van het ontstaan van het hele Vondelkwartier . De bouw van de verschillende delen van de wijk, de bouw van scholen, het ontstaan van winkels en de bouw en sloop van de Petrus en Pauluskerk. De tentoonstelling is door vrijwilligers van Historisch Schoten ingericht.

Vanwege de grote hoeveelheid materiaal komt er ook een boekje uit, waarin de geschiedenis van Hof van Eden zowel als van het Vondelkwartier wordt verteld. Het boekje is tegen kostprijs voor donateurs van Stichting Historisch Schoten te koop voor de prijs van € 5,00.

De tentoonstelling zal ook op 22 en 23 oktober te zien zijn in Hof van Eden, ‘s avonds van 19.00 tot 21.30 uur. Later  zal de tentoonstelling op een andere locatie te zien zijn.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: