Spring naar inhoud

Hoe ziet Haarlem eruit in 2052? Boekpresentatie in Posthuis op 9 september.

augustus 16, 2015

Stadsbouwmeester Max van Aerschot geeft op woensdag 9 september in het Posthuis een preview van zijn boek Stadsplattegrond Haarlem 2052 waarin hij zijn ideeën ontvouwt over de toekomst van Haarlem.

Reserveren is aan te raden, want het aantal plaatsen is beperkt. Toegang: € 3,00 Locatie: Het Posthuis (Zaanenpark – Mercuriusstraat) Aanvang: 20.00 uur, open vanaf 19.30 uur Reserveren  bij Boekhandel Gillissen & Co tel. 023 5254815 / info@boekhandelgillissen.nl

Max van Aerschot is sinds 2008 stadsbouwmeester van Haarlem.  In het najaar verschijnt zijn boek waarin hij zijn toekomstdroom voor Haarlem schetst, Stadsplattegrond Haarlem 2052. Het boek is bedoeld voor iedereen die  geïnteresseerd is  in de (gebouwde) toekomst van Haarlem.  De stadsbouwmeester heeft met opzet het jaar 2052 gekozen omdat dit ver genoeg in de toekomst ligt om vrij te kunnen nadenken over hoe  Haarlem er over 40 jaar uit kan (en volgens hem) zou moeten uitzien.

Het boek gaat niet alleen over de toekomst van Haarlem. Het schetst ook de ontwikkelingen die de stad in haar bestaan tot nu toe heeft doorgemaakt.  Stadsplattegrond Haarlem 2052 staat natuurlijk vol plattegronden van de stad in verleden, heden en toekomst en is bedoeld voor een breed publiek.

Voor het boek heeft van Aerschot nauw samengewerkt met Michaëla J. Bijlsma en Eric J. Coolen die de illustraties voor hun rekening nemen. Het boek verschijnt bij Nieuwe Gracht Producties.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: