Spring naar inhoud

Bijeenkomst Koningkerk over toewijzing delen Haarlem-Noord tot ‘Beschermd Stadsgezicht’.

augustus 16, 2015

Maandag 31 augustus 2015 houdt de gemeente Haarlem een informatie avond over de aanwijzing tot beschermd stadsgezicht van een aantal wijken in Haarlem-Noord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bebouwing aan het Kleverpark

Sinds 5 december 1990 zijn de binnenstad van Haarlem en de Haarlemmerhout aangewezen als ‘beschermd stadsgezicht’ in de zin van de Monumentenwet 1988. Per 5 oktober 2011 is via een besluit ex artikel 35 van de Monumentenwet het ‘beschermde stadsgezicht’ uitgebreid met gebieden in Haarlem Zuid en Haarlem Zuidwest. Thans staan Patrimoneum/Frans Halsbuurt, de Kleverparkbuurt en de Bomenbuurt op de agenda. De aanwijzing tot ‘beschermd stadsgezicht’ betekent dat het bijzondere ruimtelijke en functionele karakter van het gebied in een bestemmingsplan moet worden beschermd (ex art 36 van de Monumentenwet). De beschermende werking van het ‘beschermd stadsgezicht’ is in dit bestemmingsplan ingepast door het consoliderende karakter van het plan en de opname van de waarderingskaart als onderdeel van de verbeelding.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Koningkerk, Kloppersingel 55, op 31 augustus, inloop 19.00 uur.  Stichting Historisch Schoten zal ook vertegenwoordigd zijn. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: