Spring naar inhoud

Kleverlaanzone

augustus 5, 2015

 

In het Haarlems Dagblad van 28 mei 2015 is een artikel gepubliceerd over een bezoek van een aantal raadsleden aan de Haarlemmer kweektuin, aan de Kleverlaan. De voormalige stadskweektuin zou in 20 jaar kunnen uitgroeien tot een eco-waterpark waar van alles te doen is op het gebied van duurzaamheid. In 2010 werd volgens het arikel ruim € 100.000,– besteed aan inspraak van de burgers. Van 115 ideeën bleven er drie over, die werden samengevoegd tot één idee.  Dat wordt nu uitgewerkt door een speciale voorbereidingscommissie. Vijf leden van deze commissie vertellen om beurten over de plannen. Een Stichting moet straks het gebied gaan exploiteren. De raadsleden wandelden ook langs het vervallen monument Huis ter Kleeff. Het gebouw zal worden gerestaureerd door Stadsherstel Amsterdam. Op de benedenverdieping kan een yogacentrum komen. Het plan om er de oudste kaatsbaan ter wereld te huisvesten, is niet meer haalbaar, omdat de financiering maar niet rond lijkt te komen. Er wordt al jaren gepraat, maar het schiet niet op.

Ook wordt de speciale Springertuin bezocht, waar de hoveniers van Haarlem het vak hebben geleerd. Het is nu een uitbundige tuin met een kassencomplex, waarin komkommers, courgetten en kruiden welig groeien. Op die plek zou dag horeca gevestigd kunnen worden. Op het plein ervoor is plaats voor een markt voor de buurt. Evenementen zouden wel kunnen, maar niet ‘s avonds laat, omdat het gebied in een woonbuurt ligt. De burgers die actief zijn in het groene gebied verwachten duidelijkheid van de gemeente, over de toekomst van dit bijzondere groene gebied. De prachtige tuin, bomen en kassen worden nu beheerd door vrijwilligers. Spaarnelanden en het Vogelhospitaal hebben plaatsgemaakt voor nieuwe duurzame initiatieven die door burgers op poten worden gezet. Op internet zijn de ontwikkeling over dit historische gebied te volgen. Het besluit om het beheer van het gebied over te hevelen naar een burgerbestuur is over de zomer heengetild. Na het zomer reces zal de gemeenteraad dit dossier opnieuw bespreken. http://www.haarlemmerkweektuin.nl

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: