Spring naar inhoud

Kitty de Vries van Kinder Opvangtehuis “Children Home Kitty” Koninklijk onderscheiden.

mei 16, 2015

Kitty

Kitty de Vries-van Vliet heeft al jarenlang een leven dat in het teken staat van mantelzorg. Ondanks haar gevorderde leeftijd (91) geldt dat nog steeds. Ook nu nog is zij tal van familieleden, bekenden en onbekenden tot grote steun. Zo bezoekt de al vele jaren in voormalig Schoten woonachtige Kitty al tientallen jaren mensen in verpleeghuizen. Zij ontwerpt wenskaarten en stuurt deze op aan zieke medemensen die het hard nodig hebben. Ook correspondeert zij met gedetineerden in de gevangenis. Daarnaast schrijft en verkoopt zij religieus getinte gedichten bundels, waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. Uit de opbrengsten van een nalatenschap van een vriend financierde zij de bouw van een kinder opvangtehuis in Namibië. Alhoewel haar huwelijk kinderloos is gebleven, kreeg zij op hoge leeftijd op deze bijzondere manier alsnog kinderen. In het kindertehuis worden noodlijdende en door de ouders verstoten kinderen opgenomen en verzorgd. Tot laat zit zij achter de naaimachine om uit lappen stof kleding voor haar kinderen te vervaardigen. Al haar vrienden, kennissen en familieleden krijgen elk jaar met kerstmis een speciaal Kerst dichtbundeltje toegestuurd. Kitty de Vries-van Vliet is altijd bezig voor haar medemens en het heeft Zijne Majesteit behaagt, dit met een Koninklijke onderscheiding te waarderen.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: