Spring naar inhoud

Thon Fikkerman overleden

februari 9, 2015

Stadsgids, historicus en mede-oprichter van het Stadsgilde Thon Fikkerman is vrijdagmorgen in het Kennemer Gasthuis (EG) overleden. Fikkermans einde kwam onverwacht, nadat hij voor de tweede keer in korte tijd in het ziekenhuis was opgenomen. Hij is 78 jaar geworden.

Fikkerman is geen geboren Haarlemmer, maar als Amsterdammer ontwikkelde hij zich vanaf de jaren tachtig als pure Mug – een liefhebber van alles wat Haarlems is: gebouwen, mensen, historische figuren, de archetypische eigenaardigheden van de stad. Samen met Joop de Ridder van Stichting Historisch Schoten stond hij aan de wieg van het Gilde dat regelmatig in Haarlem rondleidingen door de stad verzorgd. Als rondleider heeft hij duizenden mensen vertrouwd gemaakt met de schoonheid van de Spaarnestad.

Vanaf begin jaren zestig stond Thon Fikkerman aan de wieg van de snel in populariteit groeiende folkmuziek-beweging. Tijdens huiskamerconcerten in Amsterdam en Haarlem vormde hij een steunpilaar voor veel singer-songwriters uit de volksmuziek en folk.

8dc9dc7f5426e86466ea7eab2242fec9

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: