Spring naar inhoud

Tentoonstelling “Halte Schoten” geopend.

februari 8, 2015

De medewerkers van Stichting Historisch Schoten hebben maanden gewerkt aan het samen-stellen van een tentoonstelling over (openbaar) vervoer in Haarlem-Noord, het voormalig grondgebied van de gemeente Schoten, met de naam “Halte Schoten”. Zaterdag 26 januari om 11.00 uur was het zo ver, dat de tentoonstelling kon worden geopend. Ondanks dat ’s morgens vroeg de straten door ijzel nog spiegelglad waren, kwam er keurig op tijd een oude stadsbus uit 1966 van NZH bij de Stadsbibliotheek Haarlem-Noord voorrijden, met daarin een aantal medewerkers van het NZH Museum en Stichting Historisch Schoten. Men werd gastvrij ontvangen met warme koffie, thee en koek. Inmiddels had zich al een aantal belangstellenden verzameld. Na een welkomstwoord van Lidia Schoonderbeek van de Bibliotheek, was het tijd voor de officiële opening. Frank Boorsma heette alle aanwezigen namens de Stichting welkom en gaf het woord aan de heer Gerrit Schaap, voormalig directeur van het NZH Museum, die vertelde over de ontwikkeling van tram en bus in de afgelopen eeuw. Hierna was het tijd voor het verrichten van de openingshandeling. De heer Schaap luidde een oude bel, afkomstig uit een A327 tram. Sinds lange tijd was de trambel nu eindelijk weer hoorbaar in Haarlem-Noord. Daarmee was de opening een feit. Henk Wieringa vertelde daarna nog over de herkomst van de trambel en hoe zijn vrouw deze jarenlang had afgestoft, waarna hij de aanwezigen uitnodigde de tentoonstelling te bekijken. Het gezelschap verspreidde zich daarna en liep langs de diverse panelen met informatie en fotomateriaal. Later was er gelegenheid een ritje met de NZH bus te maken. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. De bus zat helemaal vol. Het was een geslaagde bijeenkomst.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: