Spring naar inhoud

Daar bij die molen………Schoterpraatje bij de Schoterveense Molen.

april 10, 2014

De molen van de Schoterveenpolder is een omstreeks 1650 gebouwde wipmolen. Op 17 mei zal Stichting Historisch Schoten, samen met de molenaar mevrouw Joyce Beneker, een ”Schoterpraatje” houden over deze molen, de noodzaak om de molen te bouwen en de functie ervan in de loop der tijden. Ook zal de geschiedenis van de Schoterveenpolder worden belicht. De molen werd destijds af en toe in bedrijf gesteld door o.a. molenaar van der Stoop waaraan de molen zijn lokale naam te danken heeft; de molen van Stoop, of de Stoop. In het voorjaar van 1995 kreeg molenmaker Poland uit Oterleek de opdracht om de molen op te knappen. De kast werd ontmanteld en gerestaureerd, voorzien van een nieuw dak en beplanking en de ingezakte waterloop werd hersteld. Wij zullen u er graag alles over vertellen. De bijeenkomst zal zijn op zaterdag 17 mei van 11.00 tot 13.00 uur. Er kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen. Indien nodig kan een tweede bijeenkomst worden verzorgd. U kunt zich aanmelden per e-mail bij Historischschoten@gmail.com of telefonisch op dinsdag 29 april tussen 19.00 en 20.00 uur bij A.J. van Beelen tel. 023-5370829.

Hierbij een foto van de molen rond 1910. Klik op de foto voor een vergroting.

Afbeelding

De molen is uitsluitend te bereiken via de ingang aan de Jan Haringstraat.  De naastgelegen gebieden zijn privé terrein van buren, waar wij liever geen overlast veroorzaken.

 

 

 

 

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: