Spring naar inhoud

Oorlogsherinneringen van Henk Wieringa herleven in verzetsmuseum.

maart 30, 2014

Het vernieuwde Verzets museum in Amsterdam heeft een afdeling Junior. Op deze zeer interactieve afdeling wordt het leven geportretteerd van vier Nederlandse kinderen ten tijde van de 2e wereldoorlog. Henk Wieringa, medewerker van Stichting Historisch Schoten is daar één van. Aan de hand van vier nagebootste kamertjes krijg je een goede indruk van hoe het leven van deze kinderen er in die tijd uitzag. In Henk z’n kamer liggen naast verzamelde oorlog relikwieën ook documenten van zijn begintijd bij HBS op zijn bureautje. Zo valt te lezen dat Henk op 26 oktober 1942 lid is geworden van HBS voor de prijs van 9 gulden contributie plus 1 gulden entreegeld. Het hele museum is prachtig gemaakt en zeer indrukwekkend. De Junior-afdeling is bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar. Henk Wieringa was in oktober 2013 bij de opening van het verzetsmuseum. “Ik ben sprakeloos”, zei Henk. Hij zag een kopie van zijn huis aan de Heussenstraat, hoorde een jongensstem zijn verhaal vertellen en zag de spulletjes terug, die hij tijdens en na de oorlog verzamelde. “Mooier kan ik me niet wensen”. Henk is vanaf het begin bij Stichting Historisch Schoten betrokken geweest en kan heel boeiend vertellen over de geschiedenis van voormalig Schoten. Hij beschikt over een indrukwekkende kennis over dit oude dorp en heeft een omvangrijke verzameling afbeeldingen. Hij geeft lezingen en verzorgt diapresentaties over de geschiedenis van Schoten. http://www.verzetsmuseum.org

Henk Wieringa

        Henk in 2014 

Henk Wieringa

Henk als jong knulletje

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: