Spring naar inhoud

Nieuw vogelhospitaal op komst in de Hekslootpolder.

juni 21, 2013

 

BK-VNX_CUAA9PoD Hek ?????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

klik op een foto voor een vergroting.

Het plan voor een nieuw vogelhospitaal in de Hekslootpolder begint vaste vormen aan te nemen. Er ligt inmiddels een definitief ontwerp voor de verbouwing van een voormalige boerderij langs de Vergierdeweg. Men wil hier een onderkomen realiseren van ongeveer 1700 vierkante meter. Het vogelhospitaal is sinds 1970 gevestigd aan de Kleverlaan. Drie bestaande stallen worden gerenoveerd en klimaatneutraal gemaakt. Op het erf is ruimte voor een aantal volières. Naast de gebouwen ligt nog een weiland, waar waterpartijen komen voor revalideren vogels.  Er is een fondswerfbureau ingeschakeld om de financiering rond te krijgen. Volgens de Vereniging Behoud de Hekslootpolder “ziet het er allemaal goed uit”.Bij de toegang van het terrein is nog een hek met daarin de naam Schoteroord te vinden. Het is afkomstig van een boerderij uit oud Schoten. Misschien kan dit stukje geschiedenis behiouden blijven.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: