Spring naar inhoud

Jongerencentrum Flinty’s verhuist.

juni 20, 2013

Flinty's+Villa+Prinsen+Bolwerk IMGP2902_1024_681_sized OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jongerencentrum Flinty’s verhuist tijdelijk naar buurthuis De Fjord aan de Paul Krugerkade 6 in Haarlem-Noord. Finty’s zit nu aan het Prinsen Bolwerk 3 in Haarlem maar dat pand is verkocht en moet zo snel mogelijk leeg. De verhuizing kan na de zomer plaatsvinden.

Dit voorstel heeft wethouder Ewout Cassee (D66, ontwikkeling) aan de raadscommissie ontwikkeling gedaan. Een meerderheid is voor het plan van de wethouder. D66 en de VVD willen wel weten wat de tijdelijke huisvesting gaat kosten omdat de wethouder daar in zijn brief van deze week niet over rept.

Het Fjord-pand is van de gemeente en staat grotendeels leeg, schrijft de wethouder in zijn brief aan de raad. Volgens hem is Flinty’s akkoord en zijn ook de huidige huurders positief. Volgens Cassee kan het pand zonder al te veel aanpassingen dus weinig kosten, geschikt worden gemaakt.

Na twee jaar kan Flinty’s verhuizen naar de Gedempte Oude Gracht 120, aldus de wethouder. De linkse partijen (PvdA, SP en GroenLinks) hebben altijd voor een goede huisvesting van het jongerencentrum gepleit dat wekelijks een paar honderd jongeren tussen de 13 en 16 trekt. Aan die wens wordt nu voldaan.

Van de VVD mag Flinty’s ook op in Noord blijven zitten, zegt Wybren van Haga: ,,Ik begrijp dat ze zelf niet graag naar het centrum van de stad willen. Het verbaast me dat de gemeente daar wel op aankoerst. Volgens mij moet je het dan niet doen en een plek zoeken waar Flinty’s wel graag zit.’’

Jeroen Fritz (PvdA) vindt ook dat de gemeente goed moet luisteren naar de wensen van het jongerencentrum zelf. Hij heeft begrepen dat het jongerencentrum niet staat te springen om naar de Gedempte Oude Gracht 120 te gaan. Of dat ook geldt voor het pand op nummer 138 wil hij graag  horen. ,,Als dat zo is, moeten we misschien iets anders zoeken.” Ook wil Fritz weten hoe tijdelijk tijdelijk is.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: