Spring naar inhoud

Daaf Gelukschool maakt plaats voor Simon Vestdijkpark.

mei 1, 2013

De Daaf Gelukschool aan de Jan Prinslaan is gesloopt. “Een belangrijke mijlpaal, omdat het de laatste ruimte vrijmaakt voor het Simon Vestdijkpark. Hierdoor kan het park nog dit jaar worden opgeleverd”, aldus wethouder Ewout Cassee, wethouder ruimtelijke ordening.

Eerder weken al de Hartenkampgroep, Jeu de boulesvereniging PUK,  een aantal woonwagens en SIG voor de aanleg van het nieuwe park. Het park krijgt een grote waterpartij met een fontein en een aansluiting op de Delft,  een  kade, natuurlijke oevers, mooie nieuwe bomen en een grasveld zodat het een plaats wordt waar alle Delftwijkers kunnen ontspannen, spelen en sporten.

Het park komt te liggen tussen het nieuwe Marsmanplein en De P.C. Boutensstraat (oost-west) en tussen de Martinus Nijhoff-laan en de Jan Prinslaan (noord-zuid). Het park wordt ongeveer 300 meter lang en 70 meter breed. Aan de kant van de Jan Prinslaan biedt een brug toegang tot het park. Het ontwerp kwam tot stand in uitvoerig overleg met bewoners en de wijkraad.

De eerste sloophandeling werd verricht door Christine van der Wal (administratrice) en Sjaak koopman (adjunct directeur), beiden al lang verbonden aan de Daaf Gelukschool. Leerlingen en docenten verhuisden in de Krokusvakantie naar de nieuwbouwlocatie aan de Albert Verweylaan en gerenoveerde nevenvestiging Gunning aan het Plesmanplein. Donderdag 4 april werden deze locaties op feestelijke wijze officieel geopend door de leerlingen van de school, in aanwezigheid van Jan Nieuwenburg, wethouder Onderwijs.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

?????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ??????????????????????

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: