Spring naar inhoud

Schoterbos renovatie tweede fase

augustus 23, 2021

Bron: Haarlems Dagblad 23-8-2021
De werkzaamheden van de tweede fase van de opknapbeurt van het Schoterbos – het park in Haarlem-Noord – gaan volgende week beginnen. Om dit in te luiden worden er straatnaamborden van unieke materialen geplaatst.

In juni 2019 is de eerste fase van het nieuwe Schoterbos opgeleverd. Het park wordt omgegooid en opgeknapt om het aantrekkelijker te maken om in te recreëren en sporten. Tijdens de tweede fase worden onder andere de fiets- en voetpaden, het groen en de speeltoestellen aangepakt.

Olifantsgras
Het uit Afrika afkomstige gras wordt gekweekt rond Schiphol om daar onder meer de luchtkwaliteit te verbeteren. Net als andere planten en bomen onttrekt de groei van de plant CO2 uit de lucht. Gebruik van olifantsgras als grondstof voor een straatbord is een duurzame primeur in Nederland. Het bord zal komen te staan aan de Jan Gijzenkade, ter hoogte van de voetgangersbrug over de Jan Gijzenvaart.

Koelboxen
Maar een van gras gemaakt bord is niet het enige. Wethouder Rog zal ook een straatnaambord van een ander ongebruikelijk materiaal plaatsen: gerecyclede koelboxen voor het coronavaccin. Deze koelboxen mogen maar één keer gebruikt worden en moeten daarna vernietigd worden. Door het plastic te hergebruiken, krijgen ze een nieuw leven en hoeven ze niet verbrand te worden. Hergebruik tot straatnaamborden voor in het park is een initiatief van Spaarnelanden.

De werkzaamheden in het park zijn naar verwachting in het voorjaar van 2022 klaar.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: