Spring naar inhoud

WOONKANSEN VOOR JONGEREN AAN HET WATER

augustus 4, 2021

Vlakbij de Schoterbrug en naast het nieuwbouwproject ‘Land in Zicht’ kochten Wibaut samen met AIVM een perceelvan circa 1.500 m2 aan de Spaarndamseweg. Deze mooie locatie aan het Haarlemse Spaarne is een fantastische plek om een woongebouw te realiseren volgens het 1828-concept: Het plan is nog in ontwikkeling. Het gaat om betaalbare huurwoningen voor jongeren, met gedeelde voorzieningen. Zij kochten de grond aan de Spaarndamseweg 13 van netbeheerder Liander. Er staat een transformatorhuis dat niet meer in gebruik is.  Het ontwerp bestaat uit een  woongebouw met 7 bouwlagen met daarin circa 140 woningen voor jongeren en ruimte voor collectieve voorzieningen. Onderin het gebouw is plek voor een horecavoorziening. De openbare kade wordt, op verzoek van de gemeente, breder dan nu het geval is. De gemeente heeft de globale plannen voor de bouw opgenomen in de Ontwikkelvisie Spaarndamseweg en heeft een startnotitie (agendapunt 14) opgesteld met daarin de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het gebied. Het plan is uitgewerkt binnen deze vastgestelde randvoorwaarden en uitgangspunten. Het stedebouwkundig ontwerp is tijdens een aantal (online) bijeenkomsten met de buurt besproken en heeft tot 14 mei ter visie bij de gemeente gelegen. Een bestemmingsplanprocedure en omgevingsvergunning zijn de laatste noodzakelijke stappen voordat er gebouwd kan worden. Deze mooie plek aan het Spaarne is onderdeel van het ‘ontwikkelgebied Spaarndamseweg’. In dit gebied wil de gemeente Haarlem ongeveer 650 extra woningen toevoegen, de openbare ruimte verbeteren met meer groen, meer voorzieningen toevoegen (sport, onderwijs, horeca) en de verbinding met de stad te verbeteren. Meer informatie over 1828 vindt u op www.1828groep.nu. Jongeren die interesse hebben in een woning in een 1828-vestiging kunnen zich inschrijven op www.1828.nu

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: