Spring naar inhoud

Portiekflats Delftwijk maken plaats voor nieuwbouwsociale huurwoningen.

juli 24, 2021

Bron: Haarlems Dagblad Wessel Mekking © Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Weer is Haarlem een aantal portiekflats armer. In Delftwijk maken acht van dit soort gebouwen plaats voor nieuwbouw. Aan de Gerard van Eckerenstraat en de Aart van der Leeuwstraat is de sloop in volle gang.

De naoorlogse woongebouwen zijn verouderd en voldoen volgens corporatie Pré Wonen niet meer aan de eisen van deze tijd. In totaal maken 224 sociale huurwoningen, 24 garages en 4 bedrijfsruimtes plaats voor ongeveer 280 nieuwe huurhuizen. Het nieuwbouwproject in Haarlem-Noord is ’De Schrijvers’ gedoopt.

De bouw van het eerste nieuwe woningcomplex gaat begin 2022 van start. Dit gebouw wordt neergezet door HSB Bouw. Bewoners van de vier westelijke portiekflats zijn verhuisd naar wisselwoningen in de andere woongebouwen, die later worden gesloopt, of wonen elders in Haarlem.

In de nieuwbouw komen vooral appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters op de woningmarkt, alleenstaanden en senioren. Een klein aantal van de nieuwe woningen heeft vier kamers en is dus bestemd voor gezinnen. Huurders die terug willen keren naar de nieuwbouw, krijgen voorrang. De toename van het aantal sociale huurwoningen in Delftwijk past in de gemeentelijke ambitie om in het westelijk deel van de stad dit soort huizen toe te voegen.

De collectieve voortuinen van de huurders blijven behouden. Om zestien markante pluimiepen aan de Jan Prinslaan beter tot hun recht te laten komen, komt op de plek van te slopen garageboxen geen nieuwe bebouwing. De openbare ruimte wordt verbeterd.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: