Spring naar inhoud

Parkeren Vergierdeweg

februari 12, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Vergierdeweg. de auto’s staan slechts aan één kant geparkeerd.

Als het aan de Wijkraad Vondelkwartier ligt, mag er binnenkort aan twee zijden van de Vergierdeweg worden geparkeerd.  In het wijkcontract van juni 2012 is opgenomen dat het mogelijk is om langs de Vergierdeweg, tussen de Eksterlaan en de Vondelweg, extra parkeerplaatsen aan te leggen. De extra parkeerplaatsen ontstaan, als er – zij het met twee wielen op de stoep – aan twee kanten geparkeerd zou kunnen worden. De Afdeling Verkeer van de gemeente Haarlem is bezig dit uit te werken. Het tekort aan parkeergelegenheid staat op de eerste plaats van de lijst met probleempunten in de wijk. Er zijn veel verkeersonveilig situaties in de buurt. Daarbij valt te denken aan te hard rijdende automobilisten en onoverzichtelijke kruispunten, vanwege te dicht op straathoeken geparkeerde auto’s. Hoewel de maximum snelheid op de Vergierdeweg meestal niet wordt overschreden, ervaren medeweggebruikers de snelheid als hoog. Als men uit zijstraten van de Vergierdeweg van rechts komt, wordt door het slechte uitzicht vaak geen voorrang gekregen. De kruising met de Muiderslotweg is een voorrangskruising, maar de kruising met de Roemer Visscherstraat juist weer niet. Als het verkeer op de Vergierdeweg met zicht op groen licht naar het verkeerslicht aan het eind van de Vergierdeweg bij de Vondelweg gaat, ziet men het verkeer uit de Roemer Visscherstraat soms over het hoofd. Er zullen snelheidsbeperkende maatregelen nodig zijn, om ongelukken te voorkomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de hoek van de Muiderslotweg, Vergierdeweg.           

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: