Spring naar inhoud

Feestelijke start ‘herinner-tafel’ in zorgcentrum Schoterhof

maart 31, 2014

Op woensdag 2 April om 15.30 uur vind in zorgcentrum Schoterhof te Haarlem de feestelijke start plaats van de ‘Herinner-tafel’. Onderdeel van de tafel is een website, alleen te zien in Schoterhof, waarop een basisprogramma te doorlopen is aangaande het dagelijks leven vroeger. De eigen herinneringen van deelnemers aan de tafel kunnen worden toegevoegd. Reeds eerder verkregen foto’s van bewoners en wijkbewoners zijn in het programma verwerkt. Naast verschillende rubrieken als ‘mijn hobby’ of mijn ‘levensverhaal’ bevat het digitale boek ook filmfragmenten en liedjes van toen. De ‘Herinner-tafel ‘ staat in de pas vernieuwde mediaruimte van Zorgcentrum Schoterhof: “Dit project is een boeiend onderdeel van onze nieuwe bibliotheek, bewoners schrijven hun eigen verhaal! Wij verwachten dat het zich laat lezen als een boek voor jong en oud”. Voor meer info: www.rijkherinneren.nl

Afbeelding

Stichting Rijk Herinneren houdt zich bezig met kleinschalige projecten waarbij de herinnering centraal staat. In 2005 ontstond het project ‘fotomo(nu)ment’ waarbij ingezamelde jeugdfoto’s van ouderen in de zorginstelling uitvergroot tentoongesteld werden. Ook kwam er een interview-project met wethouders van de stad Haarlem en bewoners met de ziekte van Alzheimer (verpleeghuis Boerhaave) wat resulteerde in de uitgave van het boekje ‘het zwart-witte goud’. In zorgcentrum Schoterhof heeft het project ‘fotomo(nu)ment’ geleid tot dit nieuwe, digitale project. De ‘Herinner-tafel ‘ wil herinneringen verzamelen van ouderen en deze delen met jongere generaties. Hiertoe staat eveneens een educatief plan op de rol, waarbij basisschoolleerlingen zich verdiepen in de geschiedenis en kindertijd van 70 plussers. De Herinnertafel kwam tot stand met dank aan Schoterhof, fonds Sluyterman van Loo, initiatieffonds Rabobank, stichting Bavo en de Gemeente Haarlem (idee eigen wijk). Het Noord-Hollands Archief en Stichting Historisch Schoten hebben een bijdrage geleverd in de vorm van afbeeldingen..

 

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: