Spring naar inhoud

Children’s Home Kitty. Kindertehuis in Namibië.

november 6, 2012

 Na je 87 jarige leeftijd kinderen krijgen? Het kan.

 Uit een nalatenschap van een dierbare vriend heeft de nu 88 jarige mevrouw Kitty de Vries-van Vliet uit Haarlem-Noord een geld bedrag ontvangen. Vooraf was bepaald, dat dit gebruikt zou worden voor een goed doel. Zij vernam, dat er dringend geld nodig was, om een tehuis voor noodlijdende kinderen te bouwen in Namibië in het dorp Omega in Afrika. Het ging om weeskinderen, en kinderen die door hun ouders werden verwaarloosd. Dit tehuis zou gebouwd worden op het terrein van een missiepost. Hiervoor werd een stichting in het leven geroepen, die de naam “Children’s Home Kitty” kreeg. De opzet van deze Stichting is, dat al het geld uitsluitend ten gunste van de kinderen komt, dus geen dure directeuren, gebouwen, of personeel, en geen andere strijkstokken. 

In november 2011 was de bouw van het huis voltooid en kon het in gebruik genomen worden. Het werd gebouwd op een terrein van een missiepost. Samen met Pater Kapp (hoofd van de missie post) en een vriend van Kitty, werd de openingshandeling verricht.  Uit Nederland was een koffer met speelgoed mee gebracht. De kinderen waren er heel blij mee. Vooral de ballonnen vonden ze geweldig. Die hadden ze daar nog nooit gezien. Later heeft Kitty voor eigen rekening nog een groot pakket met sportartikelen, speelgoed en allerlei andere leuke spulletjes opgestuurd. Zij wordt vanuit de missiepost keurig op de hoogte gehouden over het wel en wee van “haar kinderhuis”, waar nu tussen de 20 tot 25 kinderen wonen. Zij worden er goed verzorgd. Minstens eens per twee weken komt er een e-mail uit Namibië met foto’s. Op internet www.namomi.org kan men via de knop “projects” en “latest news” zien, wat reeds is gerealiseerd. Deze site is in Duits en Engels. Op internet is nog een website te vinden: http://chknam.org/ Daar is een keuze knop om een Nederlandse versie te bekijken.

                                       

      Children’s Home Kitty

Op werkdagen komen gemiddeld 20 tot 25 kinderen naar het huis, op zaterdagen en zondagen  30 tot 40 kinderen. De meeste van deze kinderen krijgen nooit een ontbijt. Ze blijven de hele dag, ook om te eten. Een medewerker schrijft, dat hij deze stumpers niet kan weigeren. “Als ze je met die hongerige oogjes aankijken, dan kun je ze niet wegsturen. ”Vanwege deze extra mondjes die worden gevoed, moet het budget steeds aangepast worden. Toen er een e-mail kwam, waarin stond dat er een kindje in het huis dringend behandeling nodig had van een oogarts en dat niemand dat kon of wilde betalen, heeft Kitty ook hier hulp geboden. Ondanks dat zij slechts van een AOW uitkering moet leven, heeft zij de behandeling uit eigen middelen betaald. Het gaat in zulke gevallen vaak slechts om tientjes, maar in Afrika is dat heel veel geld. Kitty de Vries is niet meer de jongste en zij is bezorgd over de toekomst van het kindertehuis. Daarom zoekt zij naar meer steun. Een begin is er. Op 11 november wordt op drie locaties een collecte in de kerk gehouden ten gunste van het kindertehuis. Ook in de Mariakerk in Haarlem-Noord zal die dag de opbrengst van de collecte ten gunste van Children’s Home Kitty komen. 

 Kitty achter de naaimachine

Kitty de Vries ondervindt dagelijks zelf, dat “geven” heel gelukkig maakt en vraagt anderen, hetzelfde te doen. Zij garandeert, dat alle giften die de Stichting ontvangt, rechtstreeks ten goede komen aan de kinderen in Namibie. Omdat er zo veel nodig is, zoekt Kitty de Vries nu de publiciteit, om aandacht te vragen voor de Stichting en het Kindertehuis. De Stichting is een non-profit organisatie, waarbij elke euro beschikbaar komt aan het welzijn en het belang van de kinderen. Om de toekomst te kunnen garanderen zijn donaties noodzakelijk. Zij heeft hiervoor bij ABN-AMRO Bank rekeningnummer 46.05.30.208 geopend, ten name van Children’s Home Kitty . De kindertjes in Omega hebben het heel, heel hard nodig. Kitty de Vries heeft altijd haar deur open gezet voor mensen die hulp nodig hadden. Zij is geboren als schippersdochter. Haar huwelijk is kinderloos gebleven. Zij heeft altijd anderen in nood gesteund, zieken bezocht en mensen opgevangen. Toen haar man een hersenbloeding kreeg heeft zij hem zelf thuis tot het laatst verzorgd en verpleegd. Zij is nu zelf lichamelijk beperkt. Toch zit zij veel achter haar naaimachine om kinderkleertjes te naaien van stof die zij heeft gekregen. Ook schrijft zij met enige regelmaat religieus getinte gedichtenbundels, die zij verkoopt voor goede doelen. Als door een wonder heeft zij op 87 jarige leeftijd 20 kinderen gekregen. Dat is iets om blij en dankbaar voor te zijn. Kitty de Vries vraagt u, om haar te helpen, de kinderen in Namibie te helpen. Stort u alstublieft zo af en toe wat op de rekening van de Stichting. Kitty en “haar kinderen” zijn u er zo dankbaar voor.  De stichting is aangesloten bij de Anbi, dus alle giften zijn fiscaal aftrekbaar.

 

                          

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: