Spring naar inhoud

Schoterbrug, de brug zonder naam.

december 31, 2010

 

De Schoterbrug is de overspanning van het Spaarne in Haarlem-Noord die op zaterdag 6 juni 2009 werd opengesteld,en een onderdeel vormt van de Haarlemmer Oostweg.

Al jaren zocht de gemeente Haarlem een oplossing voor de slechte bereikbaarheid van het industrieterrein de Waarderpolder. Een tunnel zou de beste oplossing zou zijn, maar vanwege de hoge kosten is dit plan nooit uitgevoerd. Naast het tunnelplan heeft men ook nog overwogen de huidige Waarderbrug te verdubbelen, maar het extra verkeersaanbod op de Spaarndamseweg zou de leefbaarheid te veel aantasten. Daarom is uiteindelijk gekozen voor de aanleg van een nieuwe brug die  grote hoeveelheden verkeer moet kunnen verwerken.

De brug bestaat uit twee gescheiden rijbanen met elk een rijstrook, met een tweerichtingsfietspad en aan iedere zijde een voetpad. De Haarlemmers hebben inspraak gekregen, bij het vaststellen van een naam voor deze brug. Met meerderheid van stemmen werd gekozen voor “Schoterbrug”. In tegenstelling tot andere bruggen in Haarlem, die wel naamsvermeldingen dragen, is de naam van deze brug nergens aangebracht. Ook een verwijzing naar het voormalige Schoten, waar de brug uitkomt in Haarlem-Noord, is niet te vinden.

Schoterbrug P6280130 Bord korte brug Bordje Korte Jans Brug 4121580045_a7eb9f3858sa Manegebrug klein Schoten naambord

 

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: