Spring naar inhoud

VV Schoten 100 jaar !!!

december 31, 2010

 

Voetbalvereniging Schoten aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord vierde in 2010 het 100 jarig bestaan. Een van de hoogtepunten was een grote reunie op 8 mei op het Schotercomplex met een wedstijd tegen Lucky Ajax. Voor een verslag van wat er allemaal in het feestjaar 2010 is gebeurt kunt u kijken op de website  http://www.vvschoten.nl/

VV Schoten is op 4 februari 1910 door een groepje metaalbewerkers op de Werf Conrad opgericht. Er werd gespeeld op ’t Kalfje, een stuk zandgrond ten noorden van het Prinsen Bolwerk. Om in competitieverband te kunnen spelen meldde de club zich aan bij de Haarlemse Voetbalbond. Er werd een stuk weiland gehuurd bij boer Feije aan de Vergierdeweg. Schoten werd al snel bekend; Club Wilhelmina, uit de buurt van het Pretoriaplein sloot zich bij hun aan. In 1919 was het aantal leden al 93 en werd de 2e klasse van de KNVB bereikt.

Het seizoen 1920-1921 is een van de hoogtepunten in het 100 jarig bestaan. Op 20 mei 1921 versloeg Schoten in Utrecht R.V.C. met 2-1 in de finale van de NVB beker, de huidige KNVB beker, een prestatie die tot op heden door geen enkele Haarlemse vereniging is overtroffen. De reunie op 8 mei was een groot succes. De festiviteiten die verdeeld waren over het hele jaar, zijn zeer succesvol verlopen.

VV Schoten Logo Schoten_klein 20100508luckyajax13

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: