Spring naar inhoud

Oude grenspaal (Zuid)-Akendam nog steeds niet terecht.

december 2, 2009

De oude grenspaal, die achter de bebouwing van de Schotersingel in Haarlem Noord heeft gestaan is nog steeds zoek. De paal stond aan de ingang van een steegje, in de Kennemerstraat. Op 9 oktober 1968 werd hij door vandalen omgehakt, terwijl de resten verdwenen. Nadat de steen was teruggevonden, werd hij geplaatst in het magazijn van Monumentenzorg, om ooit te worden herplaatst, zoals ook is gebeurd met de grenspaal Schoten/Spaarndam aan de Spaarndamseweg.

Grenspaal_kennemerstraat_2

From → Uncategorized

One Comment
  1. Ferry, Historisch Schoten permalink

    De genoemde grenspaal is gelukkig niet verdwenen maar staat momenteel in een afgesloten binnenplaats van het Schoter Rechthuis. Naast de grenspaal staan hier ook een aantal oude grafzerken die tijdens een verbouwing onder de grond vandaan kwamen. De paal werd daar overigens in goed overleg heen gebracht ivm de werkzaamheden aan de weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: