Spring naar inhoud

Sloop t.b.v. bouw “de Archipel” Spaarndamseweg vordert

december 2, 2009

Genieten aan het Spaarne

Het in 1932 gebouwde complex aan de Spaarndamseweg bestaat uit 29 eengezinswoningen, 11 benedenwoningen en 22 bovenwoningen. In 1999 is een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een grootonderhoudsplan voor dit complex. Hierbij is gebleken dat de kosten van grootonderhoud in de buurt komen van de kosten voor vervangende nieuwbouw. Ook bleek de fundering te zijn aangetast door de zogenaamde palenpest. In overleg met de huidige bewoners is gekozen om geen grootonderhoud uit te voeren, maar om de woningen te vervangen door nieuwbouw. Ondergronds wordt een parkeergarage gebouwd met 39 parkeerplaatsen. Hierdoor wordt de parkeerdruk in de wijk minder.
Samen met de bewoners is architectenbureau Zeeman uit Hoorn geselecteerd om dit plan vorm te geven. Het nieuwe plan bestaat uit 96 huurwoningen. De bouw nadert schiet al flink op en eerdaags kunnen de eerste woningen worden betrokken.

P4080014  P8200040_bb  Pa250012bb  De_archipel_4

klik op een afbeelding voor een vergroting !

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: