Spring naar inhoud

Halte Schoten. Een tentoonstelling in de Bibliotheek Haarlem-Noord.

januari 6, 2015

Op 24 januari zal een tentoonstelling over openbaar vervoer in Haarlem, met name het grondgebied van de voormalige gemeente Schoten in kaart worden gebracht. De vrijwilligers van Stichting Historisch Schoten,hebben er met veel plezier aan gewerkt. De geschiedenis begint bij vervoer met paard en wagen, gevolgd door de paardentram, die aanvankelijk over de weg reed en later op rails. De paardentram heeft nooit in Schoten gereden, maar vormt wel de basis van de latere elektrische tram. Dan volgt de elektrische tram en de komst van de autobus. Er wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van het personenvervoer in Haarlem-Noord met foto’s die een beeld van die tijd geven. De tentoonstelling wordt 24 januari geopend en is te zien in de  Stadsbibliotheek aan de Planetenlaan. De tentoonstelling duurt t/m 15 maart.

halte schoten

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: