Spring naar inhoud

Jaap Eden

december 30, 2010

 

Iedereen kent de kunstijsbaan in Haarlem Noord. Jaap Eden voetbalde korte tijd bij HFC Haarlem, maar begon al snel met schaatsen. In 18892 behaalde hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste wereldtitel. Later ging hij over op wielrennen, waarin hij ook wereldkampioen werd. Uiteindelijk is hij berooid overleden. Hij is begraven op de begraafplaats aan de Kleverlaan, waar een mooi monument te vinden is. In 1977 ging de kunstijsbaan open en kon nieuw talent tot bloei komen. Jaap Eden heeft in deze ontwikkeling het voortouw genomen.In het Pim Mullierstadion is een klein sport museum gevestigd, het bekijken waard! KLIK OP EEN FOTO VOOR EEN VERGROTING !

Scan10728 Jaap Eden 2 P7240034 Th_119981163402 P6010003 

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: